Blog

ΟΝΥΧΌΛΥΣΗ ΝΥΧΙΏΝ: ΤΎΠΟΙ, ΘΕΡΑΠΕΊΑ, ΣΥΣΤΆΣΕΙΣ

Τι είναι η ονυχόλυση; Εάν είστε επαγγελματίας μανικιουρίστα τότε πιθανότατα έχετε συναντήσει πελάτες με ονυχόλυση. Οι αρχάριοι, που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα για πρώτη φορά, δεν ξέρουν τι να κάνουν σε αυτή την περίπτωση και κάνουν πολλά λάθη. Για παράδειγμα, απλά καλύπτουν το “άρρωστο” νύχι με βερνίκι, τζελ και δεν συνειδητοποιούν ότι αυτό δεν επιτρέπεται. Όμως το πρόβλημα με τα αποκολλούμενα νύχια είναι πολύ συνηθισμένο, οπότε κάθε τεχνίτρια πρέπει να γνωρίζει πώς να μην βλάψει τον πελάτη με ονυχόλυση και να σώσει τα νύχια του.

Πώς μπορείτε να ξέρετε αν έχετε όντως ονυχόλυση; Σημάδια: 1. το φυσικό χρώμα του νυχιού έχει αλλάξει σε κίτρινο, κόκκινο, μπλε, καφέ ή γκριζωπό χρώμα 2. παρατηρείτε ότι τα νύχια σας σπάνε συχνά. 3. Ορισμένα νύχια είναι παχύτερα. 4. Το δέρμα κάτω από την πλάκα και στα μαξιλαράκια των δακτύλων σας έχει γίνει σκληρό.

5. Το νύχι έχει παραμορφωθείρφωθεί

Αν παρατηρήσετε τουλάχιστον ένα νύχι στον πελάτη σας που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως “φυσιολογικό” και δεν ξέρετε τι να κάνετε, μην το ρισκάρετε και κατευθύνετε τον σε γιατρό. Αυτός θα κάνει διάγνωση και θα σας συνταγογραφήσει θεραπεία. Γιατί ξεκολλά το νύχι; Τα αίτια της ονυχόλυσης χωρίζονται κατά συνθήκη σε 3 ομάδες: μυκητιασικές αλλοιώσεις, τραύμα και αλλεργίες. Εάν ο πελάτης χτυπήσει το δάχτυλό του, τότε σε αυτή την περίπτωση υποφέρουν ταυτόχρονα τόσο το νύχι όσο και η βάση.

Εμφανίζεται ένα αιμάτωμα κάτω από το νύχι. Το νύχι παραμορφώνεται, τα αγγεία συμπιέζονται, εξαιτίας των οποίων διαταράσσεται η θρέψη της πλάκας, αποδυναμώνεται η σύνδεσή της με τη βάση, αρχίζει το ξεφλούδισμα. Με μια αλλεργική αντίδραση, η διαδικασία αναγέννησης επιβραδύνεται, υπάρχει υπερευαισθητοποίηση του δέρματος, η οποία τελικά επιδεινώνει την αναπτυσσόμενη διαδικασία παραμόρφωσης. Η συμπτωματολογία αλλεργικής φύσης είναι παρόμοια με τις εκδηλώσεις της φλεγμονής. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν ειδικό αλλεργιολόγο για να αποσαφηνίσετε τη διάγνωση και να αξιολογήσετε το βαθμό παραμόρφωσης.

Τύποι ονυχόλυσης Εστιάζοντας στο μέγεθος της προσβεβλημένης περιοχής, είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η μερική ή η ολική ονυχόλυση στον πελάτη. Στη μερική ονυχόλυση, σε ορισμένες περιπτώσεις, το αποκολλημένο μέρος του πτερυγίου μοιάζει με ταινία κατά μήκος της ελεύθερης άκρης του νυχιού. Η ολική ονυχόλυση περιορίζεται στην αποκόλληση μόνο μιας μεγάλης περιοχής στο ελεύθερο άκρο του νυχιού από τη βάση του νυχιού με τη μορφή μισοφέγγαρου με την κυρτή πλευρά προς τη βάση του νυχιού ή με τη μορφή τραπεζοειδούς.

Οι κύριοι τύποι αποκόλλησης της πλάκας νυχιών περιλαμβάνουν: – Τραυματική – Αλλεργική – Μυκητιασική

Τραυματική – Αλλεργική – Μυκητιασική

Τραυματική ονυχόλυση Εμφανίζεται λόγω σοβαρών χτυπημάτων, μώλωπες ή συμπίεση του νυχιού. Συχνότερα σε ένα δάχτυλο, σε σπάνιες περιπτώσεις – σε περισσότερα. Στα χέρια, τα νύχια επηρεάζονται από την αποτυχία να κλείσουν πόρτες, μπότες, στα πόδια – με σοβαρές μελανιές ή άβολα παπούτσια. Το νύχι αποκτά μια μπλε ή μοβ απόχρωση, χαρακτηριστική για μια μελανιά κάτω από την πλάκα του νυχιού, και στη συνέχεια σχηματίζεται ένας θύλακας αέρα. Επιπλέον, το τραύμα του νυχιού και η εμφάνιση ονυχόλυσης μπορεί να εμφανιστεί λόγω λαθών του τεχνίτη.

Τα υπερβολικά λιμαρισμένα νύχια, η “αφαίρεση” των σημείων ενδονύχιας μεγέθυνσης και οι λεπτές πλευρικές επιφάνειες είναι συχνοί παράγοντες που προκαλούν την ονυχόλυση, γι’ αυτό ο δάσκαλος πρέπει να παρακολουθεί προσεκτικά την τεχνική αφαίρεσης, τη λίμα της μορφής και την επεξεργασία των πλευρικών αυλακώσεων του κοπτικού. Στην τραυματική ονυχόλυση, η επίστρωση αφαιρείται πλήρως από την επιφάνεια του νυχιού, το τραυματισμένο τμήμα καθαρίζεται και θεραπεύεται. Η επικάλυψη σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αναβάλλεται έως ότου το νύχι επανέλθει πλήρως.

Αλλεργική ονυχόλυση Είναι αρκετά συχνή για πελάτες που είναι αλλεργικοί στα υλικά Σε άλλες περιπτώσεις η ονυχόλυση συνοδεύεται από θερμικά εγκαύματα και εγγενείς αλλαγές στην επιφάνεια της πλάκας των νυχιών. Είναι ιδιαίτερα συχνή σε λεπτά νύχια και όταν οι πελάτες υφίστανται θερμικές επιδράσεις κατά τη διάρκεια του στεγνώματος με λάμπα.

Σε περιπτώσεις όπου ο πελάτης έχει αλλεργίες, αξίζει να επιλέξετε μετά τη θεραπεία μια ήπια σειρά υλικών με την ένδειξη υποαλλεργικό. Για παράδειγμα, στη συλλογή των βασικών υλικών PNB διαθέτει το σύστημα το οποίο είναι απαλλαγμένο από 13 επιβλαβή συστατικά που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες, και όταν συνδυάζεται με ένα primer χωρίς οξέα, η φθορά του επικαλύμματος δεν είναι μικρότερη από τις πιο όξινες βάσεις.

Μυκητιακή ονυχόλυση Μυκητιασική – αναπτύσσεται ως αποτέλεσμα της εγκατάστασης αποικιών μυκήτων. Η μυκητιασική λοίμωξη δεν καταστρέφει πάντα τη δομή του νυχιού, αλλά επηρεάζεται η βάση, σχηματίζεται μια εστία δευτερογενούς ονυχόλυσης. Συνοδεύεται από αλλαγή του χρώματος του νυχιού. Συνήθως, πρώτα εμφανίζεται η ονυχόλυση, και στη συνέχεια, υπό την επίδραση του περιβάλλοντος, προστίθεται η βακτηριακή λοίμωξη. Οι προσεκτικοί πελάτες ζητούν να καλύψουν την αεροθυρίδα, ενώ οι αδίστακτοι επαγγελματίες, αντί να προχωρήσουν σε θεραπεία, συμφωνούν να πραγματοποιήσουν μανικιούρ/πεντικιούρ με βερνίκι τζελ, προκαλώντας χρόνο με το χρόνο την εμφάνιση λοιμώξεων. Κάποιοι πιστεύουν ότι το νύχι θα αναπτυχθεί αυτόματα, ο αέριος θύλακας θα εξαφανιστεί, αλλά απλώς επιδεινώνουν την κατάσταση.

Εάν η ασθένεια προκλήθηκε από μυκητιασική ή μικροβιακή λοίμωξη, μπορεί να μεταδοθεί σε άλλους ανθρώπους μέσω της επαφής. Επομένως, είναι απαραίτητο να απολυμαίνετε σχολαστικά το δωμάτιο, το τραπέζι εργασίας, τα χέρια του πελάτη και να προστατεύετε τα δικά σας χέρια για να αποφύγετε τη μόλυνση. Με αυτό το είδος της ονυχόλυσης αντενδείκνυται επίστρωση, Η ακριβής τακτική της θεραπείας καθορίζεται από έναν γιατρό δερματολόγο σε μια προσωπική εξέταση, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της εξέτασης, και όχι ως μανικιουρίστα και πεντικιουρίστα.

Θεραπεία της ονυχόλυσης Η επιλογή της θεραπείας της αποκόλλησης των νυχιών εξαρτάται από την αιτία και τον τύπο της πάθησης της πλάκας. Σε μια εβδομάδα, ένα τέτοιο πρόβλημα δεν μπορεί να θεραπευτεί, είναι απαραίτητο να γίνει μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του θέματος και να ακολουθηθούν όλες οι συστάσεις του γιατρού και του ειδικού. Εάν δεν αντιμετωπίσετε την ονυχοκόλληση, ειδικά τη μυκητιασική, μπορείτε να χάσετε την αισθητική και την υγεία των νυχιών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ονυχόλυση: Αίτια, συμπτώματα και θεραπεία

Λάδι προστασίας Stop onycholysis PNB, 30 ml

Το επανορθωτικό έλαιο “Stop onycholysis” PNB είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για την πρόληψη των ασθενειών της πλάκας των νυχιών και την καταπολέμηση της ονυχόλυσης, επειδή περιέχει αντιμυκητιασικά συστατικά που δρουν ως ισχυρή αντίδραση και επιβραδύνουν την ανάπτυξη και την περαιτέρω εξάπλωση των βακτηρίων.

Με τη βοήθεια του PNB Stop Onycholysis Oil, μπορείτε να αποκαταστήσετε γρήγορα και ανώδυνα τα νύχια που έχουν υποστεί βλάβη από μόνιμες βαφές βερνικιού , να τους δώσετε υγιή και λαμπερή εμφάνιση, να βελτιώσετε τη δομή τους και να ενεργοποιήσετε τη φυσική ανανέωση των κυττάρων.

Το λάδι “Stop onycholysis” PNB είναι ο αποτελεσματικός σας βοηθός στην καταπολέμηση της ονυχόλυσης και στην ολοκληρωμένη αποκατάσταση των κατεστραμμένων και αδύναμων νυχιών!